Nieuws.

 

Nieuwe filmportretten, spannende korte verhalen, spraakmakende video’s en nieuws rondom opkomende events lees je hier!

Het orgasmeplatform is online!

In navolging op dit taboedoorbrekende videoplatform over de seksuele disfunctie vaginisme, hebben wij ons, Andrea Bijen en Jorien Dousma, gericht op een vervolg, namelijk het www.orgasmeplatform.nl. Want een ander seksueel taboe, het vrouwelijk orgasme, verdient de aandacht die het nodig heeft.

In korte video’s delen vrouwen op dit platform alles over hun seksuele ervaringen.

Waar wij in geloven.

Wij geloven in de high five voor het seksuele plezier. Het orgasme staat voor ons symbool voor het seksuele plezier maar ook, door over deze intieme ervaring te praten, voor het doorbreken van seksuele taboes. Het is ongelofelijk belangrijk dat je al jong leert hoe je lichaam werkt en wat je wel of niet lekker vindt. Dat begint met experimenteren. Als je weet wat je zelf fijn vindt kun je dat ook beter duidelijk maken aan je partner. Dan is de kans groter dat je op een gelijkwaardige manier plezier beleeft in bed. Hoe fijn is dat!

De vrouwen op dit platform vertellen je er alles over. Het zijn verhalen over masturbatie, over onzeker zijn en experimenteren met wat fijn is. Over de meest intense orgasmes, geilheid, lekkere seks zónder orgasmes en ervaringen in verschillende leeftijdsfases. Het zijn ook verhalen over wanneer de seks niet fijn is, als klaarkomen niet lukt, als je niet durft aan te geven wat je behoeftes zijn of als er sprake is van seksueel geweld. 

Wij als makers vinden elkaar in onze interesse in seksualiteit. Ieder vanuit een andere professionele bril maar met een gezamenlijk doel: seksualiteit en haar taboes normaliseren.

Wil jij ons nieuwe orgasmeplatform steunen?

Ben je nieuwsgierig naar deze ervaringsverhalen en onderstreep je het belang van deze en in de toekomst nog meer verhalen, steun ons met een financiële bijdrage. Met jouw bijdrage kunnen we het platform verder uitwerken en uiteindelijk lanceren. Doneren kan hier. Wil je meer lezen over dit nieuwe initiatief, lees dan hier verder?

Was it as good for you as it was for me?

Oproep voor nieuw videoplatform over het vrouwelijk orgasme.

In navolging op het eerdere taboedoorbrekende videoplatform over de seksuele disfunctie vaginisme (www.levenmetvaginisme.nl), richten wij, Andrea Bijen en Jorien Dousma, ons op een vervolg. Want een ander seksueel taboe, het vrouwelijk orgasme, moet broodnodig voor het voetlicht gebracht worden. Samen leggen we de verhalen vast van vrouwen die in hun leven nog niet, nauwelijks of juist vele orgasmes hebben ervaren. En bovenal: wat vrouwen nodig hebben om plezier te beleven aan seks.

Waarom dit platform?

Dit platform zet het seksuele plezier van de vrouwen voorop en vergroot de kennis over het mysterie van het vrouwelijk orgasme door ervaringen, van wie anders dan de vrouw zelf, de wereld in te brengen. Waarom? Omdat het mysterie rondom het orgasme groot blijkt. Omdat niemand de ander vertelt wat ze ervaren. Omdat er nog steeds een taboe rust op het genieten van solo-seks. Omdat er nog steeds een taboe rust op ouderen die seksualiteit beleven. En op jonge meiden die seksueel actief worden. Omdat vrouwen nog regelmatig vrijen met pijn. Omdat we graag de orgasmekloof willen dichten. Want het vrouwelijk orgasme doet in de slaapkamer nog regelmatig onder aan dat van de mannelijke partner. Vooral heterovrouwen komen veel minder vaak klaar tijdens de seks dan de heteromannen.  In seksueel contact tussen twee vrouwen is dat veel minder ongelijk en komen vrouwen overwegend vaker klaar. 

Dit videoplatform geeft het taboeonderwerp letterlijk een gezicht. We delen echte pure verhalen van vrouwen zodat je alles te weten komt over vrouwelijk genot. Want een orgasme is  zoveel meer dan alleen een climax.

Dit platform wordt gedragen door specialisten, wetenschappers en ervaringsdeskundigen. Wij hebben een partnership met diverse seksuologen en wetenschappers. Indien passend, komen ook specialisten in video’s aan het woord, om zo meer vanuit seksuologisch, sociologisch en cultureel antropologisch perspectief duiding te bieden.

Help jij mee om het seksuele plezier van vrouwen op de kaart te zetten ?

Vind jij het belangrijk dat er meer openheid over seksueel plezier bestaat en vind je het belangrijk om met jouw ervaringen een bijdrage te leveren aan dit platform? Dan komen wij graag in contact met jou. Om een zo breed mogelijk beeld te geven van de vrouw, komen wij graag in contact met vrouwen van alle leeftijden  (14+ tot 100) en culturele achtergronden, hetero, bi of lesbisch of trans, stuur ons dan een mail naar andrea@beescene.nl.

We zijn ons bewust dat we het meest intieme van je vragen. Maar we weten ook hoe belangrijk en waardevol het is als vrouwen, onder elkaar, elkaars verlangens en gevoelens delen. In alle oprechtheid en zonder gêne. Door deze verhalen in beeld te brengen en te delen op dit platform hopen we op een mooie, openhartige en krachtige manier kennis te delen over vrouwelijk genot. Want dat genot is een cadeau voor het leven.

Ook als je per se niet in beeld wilt, kunnen wij jouw ervaring zeker gebruiken. Wij maken graag eerst kennis met je in een vertrouwelijk en anoniem gesprek. Er wordt tijdens deze kennismaking niet gefilmd. Mocht je van daaruit aan het platform een bijdrage willen leveren, dan bespreken we de verdere vervolgstappen.

De makers

Andrea Bijen [1985, Amsterdam], regisseur, documentairemaker en researcher. Onder andere initiatiefnemer van het taboedoorbrekende en anti-stigmatiserend online filmplatform It’s a story to be told // Leven met vaginisme over en voor vrouwen die te maken hebben met deze seksuele disfunctie. Hiervoor werd ik o.a. geïnterviewd door 3FM en sprak ik op Lowlands en gaf ik interviews aan diverse vrouwenbladen/online platformen. In 2009 was ik al bezig met vrouwenthema’s met het maken van een docu-serie samen over vrouwen aan de top van NGO’s. Hoe combineren zij werk, idealisme en een gezinsleven. Op dit moment werk ik aan een nieuw docuproject. Daarnaast ben ik jurylid van de Seks en Mediaprijs, welke jaarlijks door NVVS wordt uitgereikt. 

Jorien Dousma [1980, Heiloo], cultureel antropoloog/researcher. Mijn masteropleiding is een specialisatie in gender, seksualiteit en samenleving, waarbij ik onderzoek gedaan heb naar de beleving van het orgasme onder mannen en vrouwen in Nederland. Na jarenlang gewerkt te hebben als researcher en communicatieadviseur, besloot ik in 2017 mijn hart te volgen en mijn eigen projecten te starten rondom seksualiteit. Persoonlijke verhalen geven mijns inziens een prachtige inkijk in de kwetsbare, intieme, en waarachtige leefwereld van de verteller, maar ook in bredere sociale en culturele processen, zoals ideeën, normen en taboes over seks, gender en intieme relaties.

Wij vinden elkaar in onze interesse in seksualiteit. Ieder vanuit een andere professionele bril maar met een gezamenlijk doel: seksualiteit en haar taboes normaliseren.

Dat je zachte pulsjes geeft om te laten weten dat je leeft, in mij. Met mij.

Lieve Vagina,

Luister je naar woorden op papier? Als ze met liefde geschreven zijn voor jou? Ik wil dat je me hoort omdat ik belangrijke dingen heb te vertellen en je lief heb en dankbaar ben voor hoe je beschermt.

Ik kan me nog herinneren dat ik midden in de nacht naar de badkamer sloop omdat ik je zojuist ontdekt had, dat je tussen mijn benen verscholen lag en dat ik je kon bereiken met drie vingers. Hoe fijn en warm het voelde om mezelf te onthullen in jouw huis. Je fascineerde me. Het voelde spannend en onwennig. En toch als een deel van mij wist ik dat het natuurlijk en belangrijk was om je te leren kennen voordat een ander het zou doen.

Ik wilde weten wat je fijn vond en je opende voor mij zodat ik je kon openen voor een ander als het goed zou zijn. En toch, maar een paar keer ben ik teruggegaan met een paar vingers op ontdekkingstocht omdat het gevoel van niet weten of het oke is wat ik doe me tegenhield.

Te snel en onverwacht werd je betreden wanneer je de deur nog niet had open gedaan, door een onverwachte bezoeker van wie je zijn bedoelingen nog niet kende. Met geweld werd de weg naar binnen geforceerd alsof het dan wel goed zou zijn. Ik kon de binnendringer stoppen maar de snijdende pijn was al opgeslagen door mijn lichaam en had tijd nodig om te helen. Mijn ontmoetingen met jou hierna zijn vaag voor mij, ik weet niet meer of ik je met mijn vingers je daarna nog een keer heb opgezocht of dat ik alleen durfde te kloppen maar niet meer durfde naar binnen te gaan om te kijken of je oké was.

Ik herinner me nog de keren met een ex dat hij na een paar maanden vroeg of hij condooms mocht pakken en de gedachte eraan dat zijn penis bij jou naar binnen zou gaan mij verstijfde. ‘Nog niet’ zoiets zei ik en daarna heeft hij het nog één keer geprobeerd.

In mijn zolderkamer, toen ik je weer ontmoette en een lusje voelde waar ik in de boeken niet over gelezen had. Samen met mijn moeder naar de dokter, waar de huisarts met een witte handschoen zonder enige voorbereiding en zonder te kijken je onderzocht. Ik was niet bang, want mijn moeder was erbij om mij, om ons, te beschermen maar hier had ik niet op gerekend. Dat een arts met zoveel onzorgvuldigheid jouw aanraakt zonder een blik erop te wagen en vervolgens te concluderen dat er niets mis was. Verstijfd en geschrokken van de pijn zat ik in de auto, mijn moeder zag de schrik in mijn grote ogen die vertelde dat dit niet het juiste onderzoek was geweest.

Zo al met al zijn het onschuldige nietszeggende gebeurtenissen geweest, waardoor het voor mij soms moeilijk te begrijpen is waarom je zo heftig reageert. Waarom de wereld zo gevaarlijk voor je voelt, terwijl de wereld slechts met verkeerde voorbereiding wilde binnentreden. Het echte gemaskerde kwaad kwam later pas, maar in mijn beleving had je toen allang de deur op slot gedaan, gebivakkeerd met een stalen muur.

Een vrouw vertelde mij over haar fysiotherapeut bij wie ze regelmatig langsging voor een massage. Toen ze vertelde dat hij ook een flirt was, wist ik eigenlijk al dat het geen goede plek voor mij zou zijn om naar toe te gaan voor ontspanning. Naïef als ik was ontkende ik zijn eerste pogingen om het naakt leggen van mijn lichaam als onderdeel van de massage. Vol met zijn handen over mijn borsten met zijn blik alsof het volkomen normaal was om me ze aan te raken. Mijn ogen draaide weg of keek ik er juist naar en vroeg me af of/dat ik dit fijn moest vinden. Toen ik zijn afspraken vergat had ik moeten weten dat ik mezelf al beschermde. Dat mijn onbewuste wist dat hij niet zuiver was en voorbij ging aan zijn ambt en daarmee misbruik maakte van mijn onwetendheid.

In de liefdevolle handen van een andere masseuse, voelde ik de schrik toen ik vertelde dat een andere masseur ook al had verteld dat er zoveel spanning in mijn billen opgeslagen lag. Zonder een naam te noemen wist zij welke persoon ik bedoelde en wat hij andere vrouwen had aangedaan. Pas op dat moment besefte ik mij dat de drukpunten niet op de plekken bestonden waar hij ze had aangewezen. Op dat moment besefte ik waarom ik onbewust automatisch geen contact meer met hem zocht, ondanks mijn behoefte aan een lichamelijke aanraking. Hij zou mij die niet geven vanuit mijn belang.

Lees je nog mee? Ik heb namelijk geleerd dat ik mag vertrouwen op mijn buik. Dat Buik mij verteld wanneer het goed is om iemand toe te laten en wanneer ik dat wil. Dat iemand binnenlaten ook goed kan zijn. Ik ben zo blij om stilletjes weer contact met je te maken, te voelen dat je er nog bent ondanks al die jaren. Dat je zachte pulsjes geeft om te laten weten dat je leeft, in mij. Met mij.

Oproep aan jou!
Chanel is vierde jaar van Communication and Multimedia Design. Ze houdt zich bezig met interactieve media zoals websites, apps en interactieve installaties ontwerpen en programmeren (UX Designer en Front-End Developer) waarbij de eindgebruiker/doelgroep áltijd centraal staat.
 
“Omdat ikzelf al vijf jaar primair vaginisme heb en ik geschikte/gepaste manieren wil vinden om mij en andere te helpen met genezen hiervan en omdat ik zie dat ikzelf niet een goed beeld heb over wat er nou allemaal beschikbaar is aan behandelingsmethoden, wilde ik hier mijn scriptie aan toewijden.
 
Ik wil uitgebreid onderzoek doen naar  de behoeften van vrouwen met vaginisme, de gevolgen hiervan en de beschikbare behandelingsmethoden (zowel gericht op het mentale gedeelte maar ook het fysieke gedeelte) om tot een zo goed mogelijk product te komen. Ik wil een platform bieden waarbij de vrouwen gestimuleerd en gemotiveerd worden om door te zetten en dat een scala aan oefeningen aanbiedt waarmee de vrouw aan de slag kan. Eventueel ook een anonieme manier aan te bieden om met andere vrouwen met vaginisme in gesprek te gaan, omdat dus uit onderzoek al blijkt dat de vrouwen zich opgelucht voelen als zij weten dat zij niet de enige zijn. Mogelijk ook een soort app dat de therapie ondersteunt van de vrouw buiten sessies met specialisten om en waarin zij aangeven hoeverre zij herinnert willen worden (denk bijvoorbeeld aan Headspace).
 
Het concept en de richting is nog heel breed, omdat ik vooral een product wil ontwerpen dat past bij de behoeften van de vrouw en wil ik dus het onderzoeksgedeelte zo uitgebreid mogelijk doen.
 
De hoofdvraag luidt:

Hoe kan een interactief product voor vrouwen met vaginisme helpen om van vaginisme te genezen waarbij zij extra begeleiding krijgen aan de hand van de behoeften die zij hebben?”

Help Chanel met haar afstudeerscriptie door het invullen van onderstaande anonieme survey (https://goo.gl/forms/xuVWiBQqdwmuG2iL2) om meer inzicht te krijgen in de vrouw en hoe zij omgaat met haar vaginisme. Graag komt Chanel ook in contact met vrouwen die vaginistisch reageren, om meer achtergrondinformatie te verkrijgen voor haar scriptie. Wil je in contact komen met haar, dan kan je een mail sturen naar andrea@levenmetvaginisme.nl, dan breng ik je in contact met Chanel.

Kijk deze dappere vrouw!

Het was al lang een wens van haar om haar boodschap te delen met de buitenwereld. Dat deed ze natuurlijk al via dit platform. Maar onlangs deed ze dat ook via haar eigen Facebook-kanaal en ze kreeg ongelofelijk veel fijne reactie. Kijk hier maar terug waarom.

“The imperfections of life, and just be ok with that!”

Let’s get together!

Op 7 juli is er een speciale editie van Vrouwenpraat. We gaan in gesprek over pijn. Deze ontmoeting is speciaal voor vrouwen voor wie de seks niet altijd makkelijk gaat. Dat kan komen door vaginisme, dyspareunie, endometriose, lichen sclerosus of door een onbekende reden. Deze avond wordt georganiseerd door Anne van Campenhout en Barbara Oud.

Anne regisseerde de documentaire My Fucking Problem. Uit de reacties na de uitzending bleek een grote behoefte onder de kijkers om elkaar te ontmoeten en over het onderwerp door te praten. Anne wil daarom graag een afsluitend gesprek faciliteren voor alle vrouwen die zich in de film herkenden.

Barbara is de oprichter van Open & Bloot. Hiermee organiseert ze maandelijks Vrouwenpraat, een avond waarop een kleine groep vrouwen samenkomt en thema’s omtrent seksualiteit bespreekt. Tijdens deze avond kan seks op een laagdrempelige, vertrouwelijke en open manier besproken worden; ieders verhaal is welkom, en niets is vreemd. Barbara leidt het gesprek. Voor meer informatie: www.openbloot.nl

Voor de organisatie is het fijn om te weten hoeveel vrouwen er zullen komen. De kosten zijn 7,50 per persoon. Na aanmelding ontvang je het exacte adres in Amsterdam. We beginnen om 19.30 uur en zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Geef je dus snel op door een email te sturen naar mail@annevancampenhout.nl. Uiteraard kun je je ook via deze website aanmelden: andrea@levenmetvaginisme.nl.

A fucking problem?

Kijk hieronder de documentaire ‘My Fucking Problem’ terug. Afgelopen maart werd deze documentaire van maakster Anne van Campenhout uitgezonden op BNN/VARA.

Oh jaaah!

De meest gebruikte zin als het gaat om het uitdrukken van seksueel genot. Voor Amerikanen is dat niet heel anders. Behalve dat het in het Engels is en dat God in Amerika een belangrijke rol speelt, zelfs in de slaapkamer blijkbaar. OMGyes.com is gelanceerd en deze website willen we jullie niet onthouden. Sommige vrouwen die vaginistisch reageren hebben tijdelijk of langdurig geen behoefte aan seksuele activiteiten. Andere vrouwen willen juist alles wat wel mogelijk is zoveel mogelijk ontdekken. Er is geen goed, beter of slecht. Mocht je in je eigen veilige ruimte toch meer tools willen hebben om je masturbatietechnieken te verbeteren of wil je juist dat je partner je beter kan bevredigen. Dan kan OMGyes.com een belangrijke website zijn. Deze website is geheel gewijd aan het seksuele plezier van de vrouw. Dat is al een plezier op zich! Het is het resultaat van jarenlange research bij vrouwen. Een website vol met video’s en de kracht van video, daar geloven wij van Leven Met in. In deze video’s delen vrouwen niet alleen hun verhaal over hoe zij het liefst masturberen of vaginaal bevredigd willen worden. Ze laten het ook zien. Ze delen hun technieken met jou vanuit een veilige, intieme en serene setting. Je kan zelf oefenen, feedback ontvangen en zo je seksleven -alleen of met je partner – verbeteren.  Laat ons weten wat je ervan vindt en have fun!

‘Er zijn duizend manieren om seks te hebben, seks is zoveel meer dan alleen penetratie.’

Beautify.nl tekende het openhartige verhaal van Elizabeth op. Lees hier hoe zij haar pad heeft bewandeld en nu kan zeggen:

Ik zou alle vrouwen die pijn hebben bij het vrijen willen meegeven: ga niet over je grenzen heen en luister naar je lichaam.

Lees hier ook verdere uitleg die psycholoog/seksuoloog Minke de Boer (bekend van Leven Met) geeft.

Shake up those minds!

Het online platform Mindshakes(.com) en Leven Met zijn een jaar geleden in gesprek geraakt. Twee online platformen gevuld met content die er toe doet. Mindshakes en Leven Met willen beide de maatschappij wakker schudden. We willen mensen raken; maar niet met harde klappen of loze quotes. We willen mensen raken met nieuwe verhalen, de realiteit, het noodzakelijke, het integere, het inspirerende en het essentiële. Daarbij gelooft Leven Met in de kracht van film en de kracht van de vrouw. Mindshakes gelooft in journalistieke content. Het belangrijkste is dat we beide vrouwen en mannen willen raken met positieve verhalen. Verhalen die anderen verder helpen in plaats van ontmoedigen of in het negatieve versterken.  En ook verhalen die mensen bereiken die er in hun omgeving mee te maken hebben (gehad).

Jouw verhaal zou dat kunnen zijn! Wil jij in beeld jouw verhaal delen met anderen om het taboe te doorbreken en om anderen te laten weten dat je je niet hoeft te schamen? Een krachtige boodschap de wereld in zenden om een ieder die het nog niet wist te laten weten dat wat je (misschien tijdelijk) in je leven ervaart, niets zegt over wie je bent! Vast heb je een hoop vragen en graag praat ik hier eerst verder met je over. Dus bel of mail me gerust. Dit kan viaandrea@levenmetvaginisme.nl.

NB. Meer informatie vind je op Mindshakes. Mindshakes is een online journalistiek content platform met een progressieve en intelligente doelgroep tussen de 18 en 35 jaar.

Wat vind jij van de hulpverlening bij seksuele problemen?

Deel je ervaringen en help hulpverlening te verbeteren!

Waarom dit onderzoek?
Met deze vragenlijst willen we onderzoeken hoe mensen die problemen met hun seksualiteit ervaren, én daarvoor professionele hulp ontvangen, deze hulp beoordelen. Aan degenen die wel professionele hulp willen hebben, maar deze hulp niet ontvangen, willen we vragen wat de reden is waarom zij geen hulp ontvangen. Met de uitkomsten van deze vragenlijst kan worden bekeken of de professionele hulp verbeterd kan worden en hoe deze hulpverlening toegankelijker kan worden gemaakt.

We doen dit onderzoek ten behoeve van een zogeheten Zorgstandaard die op dit moment wordt ontwikkeld. In deze Zorgstandaard zal beschreven worden wat de beste hulpverlening is voor mensen die problemen ervaren met hun seksualiteit, en de beste manier waarop hulp hiervoor kan worden verkregen. Het perspectief van cliënten staat hierbij centraal. Daarom is het belangrijk om samen met huidige, voormalige en eventueel toekomstige cliënten vast te stellen welke hulp het beste aansluit bij hun behoeften.

Zoals je zult zien, richten we ons op een breed publiek, namelijk zowel mensen die problemen met hun seksualiteit ervaren, als mensen die problemen ervaren met hun seksuele voorkeuren. Dat betekent dat niet alle vragen voor jou van belang zullen zijn. Beantwoord dus alleen die vragen die bij jouw situatie passen.

Jouw ervaring en medewerking is dus zeer waardevol!

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
We gaan zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw antwoorden en u blijft anoniem. Dat betekent bijvoorbeeld dat jouw antwoorden met geen enkele behandelaar of instantie worden gedeeld. Ook komen behandelaars niet te weten wie er heeft meegedaan met dit onderzoek.

Hoe werkt het precies?
Het invullen kost ongeveer 10 minuten. Als je wilt meedoen, dan de vragenlijst graag vóór 21 augustus 2016 invullen.

Klik op de volgende link om de vragenlijst in te vullen:

http://rutgerswpf.survey.netq.nl/nq.cfm?q=fe58d14f-bab5-420c-bb5d-bc4e9c74772c

Waar kan ik terecht voor vragen?
Als u vragen heeft over het onderzoek dan kunt u contact opnemen met onderzoekers Jantine van Lisdonk (j.vanlisdonk@rutgers.nl) of Willy van Berlo (w.vanberlo@rutgers.nl). Dank alvast! Het onderzoeksteam van Rutgers en de Universiteit van Amsterdam

Hoe weinig weet de mens?

Noteer 18 februari!

Een fantastische bijeenkomst, waar ik ook onderdeel van ga zijn! Jij ook? Neem je vriendinnen, moeder, zus of andere mooie vrouw mee laten we een inspirerende avond hebben, waarin het thema seksualiteitsbeleving (en vaginisme) centraal staat! Onderstaand is in het Nederlands, Engelse versie lees je hier.

Voor wie?
Dit is voor de gave, sterke vrouwen, die er van houden alles te doen, uitdagingen aangaan en zich volledig geven, maar bovenal vrouwen die niet vergeten zijn hoe veel voordelen het heeft en hoeveel kracht het geeft om connected te zijn met je andere sister-vrouwen. We kunnen zoveel van elkaar leren – en we hoeven het niet alleen te doen! Dit maandelijkse event is er om een community voor vrouwen te creëren, die kennis met elkaar delen, begrip tonen, elkaar steunen, een echte sisterhood opbouwen, zodat we kunnen ontdekken wat vrouw-zijn betekent met de support van elkaar. Laten we lachen, onszelf zijn en elkaar verroeren! Dit zal ons mogelijkheden, steun, aanmoediging geven en het bewustzijn versterken dat we unieke personen zijn die mogen stralen!

Hoe?
–  Juel McNeilly van www.Ladyliciousness.com zal beginnen met een korte mediatie (mindful visualisatie) om even uit ons hoofd en in ons lichaam te keren. Dit kan door dans, beweging of door stilte.
– We zullen aan de hand van een thema (seksualiteitsbeleving) met elkaar in gesprek gaan.
– De mogelijkheid om andere dappere en sterke vrouwen te ontmoeten en leren kennen.
– Oefeningen om je zelf-bewustzijn te vergroten en te verbeteren.
– Gastspreker die een relevant onderwerp (in dit geval vaginisme/seksualiteitsbeleving) aan bod brengt.

Juel zal elke sessie eindigen met een visualisatie, mindful meditatie, om je ervaring en actiepunten samen te brengen, te re-connecten met je zelf en weer te aarden voordat je weer terug naar huis gaat.

Neem je vriendin(nen), zus(sen) of moeder mee!  Meld je hier aan voor de sessie van 18 februari!

Datum: Donderdag 18 februari
Tijd
:
18.30- 20:30 uur
Prijs:
Donation based!
Locatie: Rasalila, Postjesweg 15, Amsterdam

Heb je vragen over de meet-up? Mail gerust! Andrea[at]levenmetvaginisme.nl. Je weet me te vinden!

Become the lady you were born to be!

Soms moet je gewoon de straat op gaan, als je wilt weten hoe over iets gedacht wordt. Twee vragen hadden we slechts, aan zowel mannen als vrouwen.

‘Hoe is het om vrouw te zijn’ & ‘Wat betekent vrouwelijkheid voor jou’.

En dit waren de verrassende en openhartige antwoorden.

Lowlands!

Afgelopen zomer 2015 stond Andrea, oprichter van dit platform, op Lowlands. Eerder in het jaar ontdekte BKB Het Campagnebureau dit platform en vroeg haar of ze wilde meedoen aan Llowgenda; het maatschappelijk-politieke programma van Lowlands. Dat werd een ‘ja’. Ze deelde het verhaal achter Leven Met, de manier waarop we seksualiteit (kunnen) beleven en de totstandkoming van dit platform met een grote publiek en nu dus ook met jullie!

 

 Lieve dames,

Inschrijving voor aankomende bijeenkomst, 10 oktober, is niet meer mogelijk.

Voor vragen en meer informatie, stuur een email naar andrea[at]levenmetvaginisme.nl. Datum voor nieuwe bijeenkomst wordt later in het jaar bekend gemaakt! Meer informatie volgt in de nieuwe nieuwsbrief. Wil je die ontvangen? Stuur dan tevens een mailtje naar bovenstaand emailadres. 

We gaan elkaar ontmoeten!

De eerste bijeenkomst van Leven Met Vaginisme is een feit!

Het gevoel de enige te zijn, het gevoel dat weinig mensen je begrijpen. Dat gevoel willen we niet meer. Daarom organiseren wij van Leven Met de eerste bijeenkomst van een reeks van bijeenkomsten. De eerste ontmoeting vindt plaats op zaterdag 10 oktober aanstaande en zal in het teken staan van ‘seksualiteitsbeleving’.

Wat kan je verwachten: 
De meet-ups komen voort uit het project Leven Met wat op 8 maart 2015 haar lancering kende met “Leven met Vaginisme”. Een online videoplatform waarin vrouwen openlijk, dus op camera, vertellen hoe zij het ervaren om vaginistisch te reageren. Deze vrouwen laten zien dat verschuilen niet hoeft, dat seksualiteit meer is dan penetratie en dat wat je ‘hebt’ niet per definitie iets zegt over wie je bent.

Uit de vele positieve reacties die volgden, merkten we de grote behoefte om met elkaar in contact te komen. Daar geven wij graag gehoor aan. Net als op het platform zal in de bijeenkomst openlijk gepraat worden over vaginisme en de effecten daarvan op je dagelijks leven. Het gaat om de ervaring bij elkaar te zijn met een verbindend thema. Bezig zijn met jezelf, omgeven zijn met gelijkgezinden, te mogen zijn wie je bent en om van elkaar te leren. We benadrukken dat we geen praatgroep faciliteren waarin iedereen slechts zijn verhaal kan delen als bevestiging van het negatieve. Dat helpt -ons inziens- niet in de acceptatie van wat de situatie nu is. Wel is er uiteraard de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en dat zal ook automatisch gebeuren doordat we een divers scala aan onderwerpen en activiteiten aan bod laten komen.

Elke middag heeft een specifiek thema. We pogen om de twee maanden een bijeenkomst te faciliteren. Elke sessie geeft een andere blik op de uiteenlopende aspecten die verbonden zijn aan vaginisme. Enkele thema’s die je kan verwachten zijn; acceptatie, lichaamsoefeningen, daten/relaties, behandelingen.

Mannen zullen niet aanwezig zijn, behalve bij specifiek daarvoor bedoelde bijeenkomsten of in rol van gastspreker. De ruimtes worden zorgvuldig gekozen waarbij waarden als rust, sereniteit, veiligheid en goede verzorging hoog in het vaandel staan.

Het programma ziet er als volgt uit: 

15.30 – 16.00: inloop
16.00 – 16.30: welkom
16.30 – 17.00: introductie thema seksualiteitsbeleving & vaginisme 
17.00 – 17.15: pauze
17.15 – 18.15: mini-college seksualiteitsbeleving van dhr. dr. M. (Mark) Spiering*
18.15 – 18.45: pauze
18.45 – 19.15: gastbezoek Minke de Boer* –  behandeling van vaginisme in de praktijk 
19.15 – 19.30: afsluiting

* Mark Spiering is senior docent bij Psychologie aan UVA. Hij geeft de cursus seksuologie aan UVA en heeft daarnaast als interessegebied godsdienstpsychologie. Hij zal ons in een verfrissend mini college meenemen in de boeiende belevingswereld van seksualiteit.

* Minke de Boer, psycholoog en seksuoloog NVVS, werkzaam in het Flevoziekenhuis en in haar eigen praktijk. Zij zal ingaan op de behandeling van vaginisme in de praktijk. Letterlijk en figuurlijk. Tips, tools en uiteraard gelegenheid tot vragen!

Sharing is caring

Deel deze uitnodiging met mensen die hier graag bij willen zijn. Deze bijeenkomst is zeker niet alleen interessant voor vrouwen die vaginistisch reageren. Voor een vriendin of moeder is deze middag zeker ook interessant! Het doorsturen van de aankondiging naar je specialist stellen we op prijs! Op die manier weten meer vrouwen dat deze bijeenkomsten er zijn en kunnen we tevens beter inschatten hoe groot de behoefte is. Daar kunnen wij onze bijeenkomsten weer op aanpassen.

Praktische informatie:

Datum: zaterdag 10 oktober 2015
Tijd: 15.30 uur – 19.30 uur
Locatie: Rasalila, Tweede kostverlorenkade 67, Amsterdam
Kosten: 45,- euro (incl. eten en drinken)
Parkeren: 3,- p/u
OV: vanaf Centraal, tram 7 of 17, uitstappen bij halte Jan Pieter Heijestraat of tram 13, uitstappen bij halte Willem de Zwijgerlaan. Vanaf daar respectievelijk 2 en 5 minuten lopen.

Bevestig je aanwezigheid voor 2 oktober middels een mail naar andrea@levenmetvaginisme.nl.

Mocht het aantal aanmeldingen niet voldoende zijn dan wordt de bijeenkomst gecanceld. We behouden het recht om één week van te voren de bijeenkomst te cancelen. Tot één week van te voren worden gedane betalingen dan teruggestort. Bij afzegging vanuit de deelnemer minder dan één week van te voren wordt het volledige bedrag in rekening gebracht. Wijzigingen in datum, gastspreker, thema, tijden of locatie onder voorbehoud.  Meer informatie over Leven Met Vaginisme vind je op www.levenmetvaginisme.nl.

We ontmoeten je graag op de 10de!

I stayed in a hostel near the city centre. I loved being there on my own just walking and wondering around. On the third day a guy showed up that night we met while I was brushing my teeth. He came in drunk. We chatted, had a laugh and I showed & taught him some dance moves for I had really enjoyed a warm honey wine, which made me a little loose. Turns out we stayed in the same dorm and as I walked to my bed he grabbed my arm to get me close. Too many beers and my persistence made him fail, but that was OK. We snuggled both in our own beds and had a good night sleep. I was awake early and even after a slow morning program with getting myself ready to have a day out, he was still fast asleep when I was ready to leave. I left him a note with a joke referring to the night before and enjoyed the beautiful city in wintertime.

In the late afternoon I returned and he came in later. We talked about how our day was and the night before. He got embarrassed and apologized for trying to kiss me, from his reaction I could see and know he didn’t remember anymore. We talked about different things, interests we had and things we had in common. We both loved music, me by dancing and listening to it and he was actually a singer-songwriter. Sharing love for music is great and we listened to one of his own songs.

We went out together for I was going to a local night and he to get some dinner. On the middle of a central crossroad we both went our own ways and spent the evening we had planned for ourselves. Later that evening I found him at the kitchen table, others went to bed early and the host of that night was very serious about wanting us to be quiet. Not able to talk, we decided to listen to music together and get to know new artist. I suggested teaching him some moves, the night before in his drunkenness he had showed me some corky ones he was known for in his hometown. We moved ourselves from the living area to the hallway trying to get away from the cranky guy who had to do his night shift. I was more experienced in dancing so I was to start the lead and he would follow. Holding each other’s hands I tried to take him with me on the beat of the music, I failed, tried again. It was fun but eventually it still didn’t go so well. As I tried to follow the rhythm and take him with me he smoothly took over. I suddenly realized he was leading me and it worked. It did not take much time for we were kissing each other, as we got closer together in the dance. We clicked instant.

The hostel is situated in a big five-floor building, which was shared with other organizations that were not there during the night time. We pushed ourselves against the cold walls outside the hostel kissing intensely; we both knew it would take a while. I wanted more I noticed so I stopped him and said ‘I would love to have sex with you, but we cannot have intercourse. You cannot put anything in my vagina cause that really hurts. For the rest I am fine, just so you know.’ As I noticed I did not feel any hesitation or fear letting him know that. I was just something that I had to say before we’d continue. ‘That’s totally fine’ he said ‘lots of things we can do.‘ And we continued making out, having sex on a freezing cold staircase. We wanting, enjoying each other and exploring possibilities that we had. Comfortable as I was we kept communicating about what we could do to make it as comfortable for each other as we could. After a while he was freezing cold which was distracting. We decided to end and go to bed. Before we would fall asleep we cuddled in his bed, the next morning I woke up in my own, we had breakfast together and decided to explore a part of the city together.

Same as the other days it was a nice sky, cold, a blue and grayish all together. We talked about our lives, things we liked, insecurities. He was a funny dude, a friend for everyone I noticed and good companionship. Very welcoming energy he had which made me feel at ease. Also just being quiet together felt nice and I enjoyed spending daytime together. I had felt my body building up the arousal again and I was very pleased with the idea of spending another night together. He agreed with renting a room together at a different place … [to be continued]

[Vervolg] … I had never done this before but it felt like a very natural thing to do. Just going with the flow I was in, I did not question myself if I did something wrong. Or maybe I did but could answer it with a 200% ‘No’. For a long time I had not been so comfortable with my own sexual feelings like now and I was very happy to dive into that nurturing sense of self and being together. As soon as we enter the room I gave it a quick look but my focus was more on him and what was about to happen. Again we had a blast very much enjoying each other, pleasing each other and trying out new things. He kept telling me how hot I looked, how he liked the sounds I made, the way I moved my body. He gave me tips on how to do something better or different without making me feel nervous. I would ask him if he enjoyed it or ask him what he would like me to do. If I should move slower, faster, softer or harder. It was the first time when I learned to enjoy and vocally communicate with words sharing thoughts and needs. I could feel with my building up energy he would get more enthusiastic for he was really enjoying me with all that I had to offer right now. To watch his body move which looked amazing after years of team sports, hear his deep breath and voice moan was very motivating to give more and I wasn’t shy for trying new things or ideas. At no point he asked me or tried to get his finger into my vagina. In no way he was giving me the feeling I did not give enough or was not enough for him. He just worked with the possibilities that were there and I learned there are enough to make it a late night. In between we went out for dinner, had a drink at a bar and loved a smoothing hot wine and people singing songs on the big market area where a guy was playing his guitar with a friend who was holding a violin.

After we had breakfast together I gave him a big hug outside the lunchroom where we just ate. I could see from his face he was surprised by this. I think he expected to have a last kiss for we would not meet again. But I gave him a hug instead for that was the exact thing I wanted to share with him, saying thank you and give him warmth for the last part of his trip. A kiss would have felt to less after what he had given me in the last days, which was a sense of being enough in what I had to offer in this moment. Without knowing, cause I wasn’t aware of it at that time, he had strengthened my faith by putting into practice something I already knew somewhere and show it to me, that sex is not just about getting towards intercourse. The things we did were not just a way of getting somewhere. Doing those things, really sharing, being together answering in our needs, learning and enjoying each others sexuality and expression without reaching the big hides that’s what having sex means in the general terms of saying. For a first holiday love, he was just a perfect experience! ~Maria~

logo_Kaal_punt

 De aanraking en tinteling zit in mijn lichaam en niet in mijn hoofd.

Daar is waar ik het wil voelen.

Ik sprak mezelf zachtjes toe dat ik hier was en niemand anders. Dat ik mezelf aanraak omdat ik dat verdien, omdat het fijn is om jezelf iets te geven wat goed voelt, om goed voor jezelf te zorgen. Mijn hand glijdt langzaam over mijn lichaam, door mijn haar. Constant ga ik terug naar mijn adem om mezelf aanwezig te houden in het moment. Dat ik geen fantasie nodig heb om een fijn gevoel te krijgen, dat mezelf aanraken en het echt voelen wat ik doe het enige is wat telt. De aanraking en tinteling zit in mijn lichaam en niet in mijn hoofd, daar is waar ik het wil voelen. Ik ben hier nu met mijzelf en hier is het veilig, het is oké. Ik leg mijn vingers en handpalm over mijn vulva en voorzichtig glijdt mijn vinger mijn vagina binnen. Het was de eerste keer sinds lange tijd dat mij dit weer lukte. Eén vinger vulde de hele ruimte die ik voelde tussen de spieren die mijn vagina sluit. Normaliter is dit al teveel, omdat mijn bekkenbodemspieren zich ongecontroleerd aan- en ontspannen. Ik reageer vaginistisch.

Wat ik deze keer anders deed dan andere momenten dat ik mezelf aanraak, is dat ik heel aanwezig bleef in het moment. Niet met mijn hoofd in de wolken mijn fantasieën achterna hollend naar een verhaal dat niet in dit werkelijke leven heeft plaatsgevonden en alleen in mijn gedachten als waar wordt ervaren. Dit hier, ik hier in mijn bed, alleen met mijzelf is waar ik nu ben en wat er nu is en dat is meer dan genoeg. Dat ik mijn vinger naar binnen kon laten glijden deed mij iets belangrijks realiseren:

Mijn fantasie is waardevol omdat het mij op een persoonlijke manier laat zien wat mij bezig houdt, soms wensen en dromen zijn. Tegelijkertijd als ik fantaseer, denk ik verder dan waar ik nu ben en over een situatie die wellicht nooit gaat voorkomen. Door te zijn waar ik nu ben en daarmee oké te zijn, creëer ik ruimte voor mezelf om de wereld toe te laten zoals het is. Het helpt me om mijn voeten neer te planten zodat ik het ook aankan.

Eckart Tolle omschrijft mindfulness als: ‘Met aandacht aanwezig zijn en je zonder oordelen richten op wat er is.’ Door oefening kun je je bewust worden van wat zich aandient in het Hier en Nu aan gevoelens, gedachten, oordelen, waarnemingen. Bewustwording van je lichaam kan je dichter bij je gevoel brengen.

Lezen en leren over mindfulness zette mij aan het denken over mijn fantasieën wanneer ik mijzelf bevredig. Waar gaan ze over, wie zijn die anderen? Waar staan zij voor? Wat maken zij in mij los? Welke rol heb ik in mijn fantasieën? Dit was voor mij een unieke ervaring. Sindsdien is het niet geheel vanzelfsprekend dat het elke keer weer gebeurt. Het vergt voor mij ontzettend veel concentratie en ervaren van zelfliefde om mindfull te masturberen, iets wat steeds een beetje beter en makkelijker gaat. Het vraagt van mij ook dat ik de ontlading uitstel en niet voor de makkelijke weg kies.

Heb jij wel eens stilgestaan over de fantasieën die jou opwinden? Is er bij jou een link tussen hoe jij lichamelijk reageert en de fantasieën in je hoofd? Geef je jezelf de ruimte om deze fantasieën te hebben en te ervaren wat ze je vertellen? Of vind je ze vooral fijn en kun je ervan genieten? Of niet? ~ Maria ~

logo_Kaal_punt

 ‘Het maakt niet uit, echt, het komt wel goed’, zei hij,

kuste me en viel in slaap.

Het is lente! De zon staat hoog aan de hemel, de vogels fluiten en de lammetjes huppelen door het weiland. Naast me ligt de man die ik gister heb ontmoet. Mijn eerste one night stand óóit.

Wie had dat gedacht? Ik enige tijd geleden zeker niet. Toen vertelde ik de man met wie ik aan het daten was nog dat we elkaar maar beter niet meer konden zien. Want ook al zei hij dat het allemaal niks uitmaakte, dat deed het wel degelijk. In de kroeg kwam ik hem tegen. Enkele dates volgden en toen hij bij mij thuis een filmpje kwam kijken, vlogen de kleren al snel door de kamer. Deze topsporter had een lichaam waar ik geen nee tegen kon zeggen. Maar ik moest wel. Dit was een onmogelijke missie.

Ik wilde niets liever dan seks met deze man, maar vaginisme maakte dit voor mij onmogelijk. En hoewel er nooit een goed moment is om dat te vertellen, was dit wel een heel ongelukkig moment. Poedelnaakt uitleggen dat je dit wel wilt, maar niet kan. Hij begreep er natuurlijk weinig van en kwam met de gebruikelijke vragen en opmerkingen. ‘Maar ben je dan nog maagd? Ik zal voorzichtig zijn. We kunnen het toch gewoon proberen?’ Ik was ondertussen zover dat ik ze soms maar gewoon even hun gang liet gaan. Ze kwamen er dan vanzelf wel achter dat het geen excuus was. Zo ook deze man. Het ging gewoon niet.

‘Het maakt niet uit, echt, het komt wel goed’, zei hij, kuste me en viel in slaap. Maar mij maakte het wel uit! Ik heb de rest van de nacht naar het plafond liggen staren en nadat hij ’s ochtends vertrokken was, heb ik de hele ochtend de ogen uit m’n kop gejankt. Dit kon zo niet langer. Dit wilde ik niet meer. ’s Middags zat ik bij de huisarts en twee weken later zat ik bij mijn zoveelste bekkenbodemfysiotherapeut. Maar het verschil met de vorige keren was dat zowel zij als ik er dit keer van overtuigd waren dat ze mij kon helpen met datgene wat ik zo graag wilde: seks hebben zoals iedereen dat heeft.

Naast me wordt de man wakker die ik enkele uren geleden mee naar huis heb genomen. ‘Sorry dat ik je wakker heb gemaakt.’ ‘Het maakt niet uit’ zegt hij en kust me goedemorgen. De lentezon schijnt door de gordijnen, de vogels fluiten en ik fluit ook. Kom maar op met die lente. Ik heb er zin in!  ~ Kim ~

logo_Kaal_punt

Nieuwe filmportretten, spannende korte verhalen, spraakmakende video’s en nieuws rondom opkomende events lees je hier!