Orgasmeplatform.

Het vervolg op levenmetvaginisme.nl.

In navolging op dit taboedoorbrekende videoplatform over de seksuele disfunctie vaginisme, richten wij, Andrea Bijen en Jorien Dousma, ons op een vervolg. Want een ander seksueel taboe, het vrouwelijk orgasme, moet broodnodig voor het voetlicht gebracht worden. Samen leggen we de verhalen vast van vrouwen die in hun leven nog niet, nauwelijks of juist vele orgasmes hebben ervaren.

Een platform over het lekkerste gevoel van de wereld.

In korte video’s vertellen vrouwen van alle leeftijden op het online platform alles over hun beleving van het orgasme; hoe het orgasme voelt, hoe zij tot een orgasme komen, hoe het alleen ervaren wordt, of met een partner, wat voor verschillende orgasmes ze kunnen ervaren, wat ze lekker vinden en wat niet. Wat voor gevoel het hen geeft als ze nog nooit een orgasme hebben ervaren. Hoe de eerste keer was, hoe het nu gebeurt, hoe dit veranderd is of hoe ze hopen dat die nog gaat veranderen.

Niet alleen kom je op het binnenkort te lanceren website orgasmeplatform.nl alles te weten over het vrouwelijk orgasme en wat een vrouw nodig heeft om plezier te beleven aan seks, tevens hoor je in deze persoonlijke verhalen meer over de verschillende discourses (ideeën en normen) die circuleren over seks, gender en intieme relaties. En hoe deze zijn veranderd in de tijd, of hoe we hopen dat ze nog gaan veranderen.

Doelstelling

De tijd is rijp om kennis over de clitoris, over solo-seks en het praten over de voorkeuren, behoeftes en verlangens van de vrouw anno 2021 eens onder het deken van taboe en schaamte vandaan te halen.

Het platform zet het seksuele plezier van de vrouwen voorop en vergroot de kennis over het mysterie van het vrouwelijk orgasme door ervaringen, van wie anders dan de vrouw zelf, de wereld in te brengen. Waarom? Omdat het mysterie rondom het orgasme groot blijkt. Omdat niemand de ander vertelt wat ze ervaren. Omdat er nog steeds een taboe rust op het genieten van solo-seks. Omdat er nog steeds een taboe rust op ouderen die seksualiteit beleven en op jonge meiden die seksueel actief worden. Omdat er ook vrouwen zijn die niet klaarkomen. Omdat vrouwen nog regelmatig vrijen met pijn. Omdat we graag de orgasmekloof willen dichten. Omdat seks een fenomeen is waar veel over geschreven wordt, maar te weinig over gepraat wordt. Kortom, omdat een orgasme zoveel meer is dan alleen een climax.

Wil jij jouw verhaal delen?

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de lancering van dit nieuwe videoplatform (orgasmeplatform.nl). Vind jij dat jouw ervaringen niet mogen missen op deze website en ondersteun jij onze missie in meer openheid over seksueel genot? Graag horen we jouw verhaal! Mail ons, we maken graag kennis met je! 

Wil jij dit initiatief steunen?

Wil je ons financieel ondersteunen in de lancering van dit platform, dan zijn we daar ook heel blij mee. Dit platform is een initiatief waar we beiden belangeloos aan werken. Om de te maken kosten te kunnen betalen zijn we blij met elke vorm van financiële donatie. Het geld zal besteed worden aan apparatuurkosten, technische kosten rondom de website en productionele kosten rondom het ontwikkelen van video’s.

Doneer door iets over te maken op  NL 34 INGB0004273131 t.a.v. J. Dousma of via deze betaallink (doorverwijzing naar ING betaalverzoek link).

De Makers

Wij, Andrea Bijen en Jorien Dousma, vinden elkaar in onze interesse in seksualiteit. Ieder vanuit een andere professionele bril maar met een gezamenlijk doel: seksualiteit en haar taboes normaliseren.

Mijn naam is Andrea Bijen [1985, Amsterdam], regisseur, docent en researcher. Ik ben onder andere initiatiefnemer van het taboe-doorbrekende en anti-stigmatiserend online filmplatform It’s a story to be told // Leven met vaginisme over en voor vrouwen die te maken hebben met deze seksuele disfunctie. Hiervoor werd ik o.a. geïnterviewd door 3FM en sprak ik op Lowlands en gaf ik interviews aan diverse vrouwenbladen en online platformen. In 2009 was ik al bezig met vrouwenthema’s met het co-maken van een docu-serie over vrouwen aan de top van NGO’s. Hoe combineren zij werk, idealisme en een gezinsleven. Daarnaast was ik jurylid van de Seks en Mediaprijs, welke jaarlijks door NVVS wordt uitgereikt. Naast de platforms werk ik aan een nieuwe film en doceer ik aan de Hogeschool. Meer werk is te zien op BeeScene.nl.

Ik ben Jorien Dousma [1980, Heiloo] en cultureel antropoloog/researcher. Mijn masteropleiding is een specialisatie in gender, seksualiteit en samenleving, waarbij ik onderzoek gedaan heb naar de beleving van het orgasme onder mannen en vrouwen in Nederland. Na jarenlang gewerkt te hebben als researcher en communicatieadviseur, besloot ik in 2017 mijn hart te volgen en mijn eigen projecten te starten rondom seksualiteit. Persoonlijke verhalen geven mijns inziens een prachtige inkijk in de kwetsbare, intieme, en waarachtige leefwereld van de verteller, maar ook in bredere sociale en culturele processen, zoals ideeën, normen en taboes over seks, gender en intieme relaties. Tevens ben ik nu in opleiding tot (relatie) therapeut.